donderdag 13 mei 2010

Menu week 20.

A.s zondag 16 mei is het zover. De eerste nederlandse undergroundboerenmarkt vindt plaats in Amsterdam! Overgewaaid uit San Francisco, waar de boerenmarkten te commercieel waren geworden voor de kleine producenten. Microproducenten presenteren er hun zelfgemaakte chutneys, worsten, bonbons, jams, wodka, rillettes, etc. De deelnemerslijst kun je bekijken op www.talkinfood.nl.

Sterk in eten zal er staan met bakkeljauwkroketten en piri-piri. Om het geheel underground te houden, is het adres pas gisteren bekendgemaakt: Rokin 75, pijlen wijzen je de weg vanaf Bar Italia.

Natuurlijk is er ook een nieuw weekmenu, want vanaf maandag wordt er gewoon weer gekookt:

Maandag 17 mei:
Stamppot van voorjaarsgroenten met saucijsjes en basilicumolie.

Dinsdag 18 mei:
Mediterrane viskoekjes met pilafrijst, spinazie en doperwten. Homemade piri-piri apart erbij.

Donderdag 20 mei:
Eendenboutjes uit de oven met rabarberchutney, geroosterde roseval en gestoomde groenten met olijfolie en zeezout.

Vrijdag 21 mei:
Italiaanse gehaktballetjes (bio), pasta met geroosterde tomaatjes en basilicum en salade.

Vegetarisch gerecht van de week:
Melanzane parmigiana (aubergine/tomaat/mozzarella uit de oven) met pasta, parmezaan en salade.

Soep van de week:
Thaise pompoen/kokossoep.

Pastasaus van de week:
Geroosterde tomaat+basilicum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lekker gegeten? Suggesties voor het menu?
Laat het ons weten!